Santa Maria del Mar pedra a pedra

Santa Maria del Mar pedra a pedra

NOVETAT !!

Disponible a partir del 23 de febrer
De Santa Maria del Mar se n’han dit moltes coses, s’han escrit novel·les i fins i tot se n’han fet sèries de televisió, però poca cosa s’ha explicat del seu procés de construcció i de com ha resistit aquesta bella estructura el pas del temps. Si us encurioseix saber com es va fer, com es feien les coses abans, i com i perquè ha resistit tant bé el pas dels segles, no deixeu de llegir aquest llibre.

Santa Maria del Mar és una església singular, tant per la seva història com per les seves proporcions, per la relativa rapidesa de la seva construcció (només 54 anys), i com a tal ha concentrat l’atenció de nombrosos estudis històrics i formals sobre el seu recorregut temporal, la seva arquitectura gòtica i la seva decoració artística. Nogensmenys, poc s’havia escrit sobre el procés de construcció i l’estabilitat estructural de tan singular edifici. Aquests són, precisament, els aspectes que els autors han volgut introduir en el llibre que teniu a les mans, tot tractant de donar respostes (o formular hipòtesis) a demandes de com es va edificar?, amb què es va construir?, quins ginys es van emprar per desplaçar els 10.000 m3 de pedra mobilitzats per a la construcció?, com s’aguanta?, que li ha passat al llarg del temps? i com s’ha mantingut dempeus després dels incendis i els terratrèmols que l’han afectat?

Les respostes a aquestes preguntes -i alguna més- es desenvolupen al llarg del text amb nombroses il·lustracions aclaridores, explicades de forma prou didàctica com per què puguin interessar a persones amb formació tècnica o simplement afeccionades al patrimoni, l’art, la construcció medieval o específicament, a aquesta singular església.